Veckorna går snabbt nu och eleverna jobbar på för fullt. Vi har äntligen börjat läsa i våra böcker i vår adventskalender. Vilka fantastiskt fina böcker vi har fått höra redan, vi ser så fram emot resten. 🙂 Det är så roligt att få läsa vad klassen skriver. Jag ser för varje berättelse de skriver så kommer det med fler och fler beskrivningar, man blir så stolt över klassen. 🙂

Under veckan upptäckte eleverna att någon har flyttat in hos oss. Det har hänt lite små saker i klassrummet, tex så låg en av våra rockring uppe på ena taklampan. Det fanns även ett rep från den lilla stegen.

Idag hade vi sista lektionen med Stina från Svenska kyrkan för den här gången. Klassen fick göra ett stall men Jesusbarnet. Jag glömde ta kort innan jag gick hem, fixar bild under nästa vecka. 🙂 Den här veckan avslutade vi judendomen. Under nästa vecka kommer vi lära oss mer om islam för att sedan avsluta och repetera det vi har lärt oss från Stina om kristendomen.

I matten sliter vi med multiplikationstabellerna. Jag ser och hör att många elever inte tränar tillräckligt på tabellerna. Jag vill återigen trycks på vikten av att lära sig tabellerna utantill. Det är viktigt att vi hjälps åt med nötandet av  tabellerna både i skolan och hemma. Under veckan som kommer har klassen 6:an och 7:ans tabell i läxa.

På svenskan har vi jobbat både med berättelser och instruerade texter. Vi har även arbetat med alfabetiskordning.

Veckans ord:

Idag fick eleverna en varsin nyckelring som en av mammorna i klassen har virkat. De blev så glada och vilket bra avslut på veckan. 🙂

Önskar er alla en fin 2:a advent och helg!

V.49
måndag:
tisdag: musik
onsdag: idrott (Hanna) ombyte + handduk.
torsdag: Idrott (Ulf) ombyte + handduk, slöjd. Läxor lämnas in och nya delas ut. Läsläxan är kap.13 (Skattjakten del 2) + 6:an och 7:ans tabell. Diktamen av veckans ord.
fredag: röris