Vi har haft en fin läsvecka, vi har läst extra mycket. 🙂 I tisdags fick eleverna läsa i NWT. Vi gick igenom hur en morgontidning är uppbyggd. Efter det fick eleverna läsa i tidningen.

I onsdags hade vi ett utepass tillsammans med Naturskolan och Linda. Vi hade tema teknik och repeterade de enkla maskinerna.

Veckan avslutades med att vi åt frukost tillsammans i klassrummet.

Efter frukosten så träffade vi förskoleklass C. Vi delade in oss i grupper. Eleverna fick sedan visa upp sina böcker, berätta om dem och sedan läsa högt för de yngre barnen. Efter rasten gick vi en tipspromenad tillsammans. 🙂

Fredagen avslutades med att vi läste i våra böcker. Eleverna la sig till ro i klassrummet och en del hade med sig kudde, filt och gosedjur. 🙂

På so:n jobbar vi nu med de tre stora världsreligionerna. Be ert barn berätta vilka de religionerna är och vilka symboler de har.

På tisdag nästa vecka kommer klassen åka med Värmlandsbuss in till stan. Där ska vi gå till Värmlands museum och lära oss om papper. När vi kommer tillbaka till skolan äter vi lunch. Vi åker med 09:20 bussen till stan och åker hem kl. 11:40.

Veckans ord lägger jag ut på måndag då jag glömde ta kort på den samt matteläxan skickas också hem den dagen. Den lämnas in på torsdag då läsläxan också ska med tillbaka. Jag vill påminna ert barn om att även göra uppgifterna som hör till läsboken.

På fredag besöker Elin och Marina oss för klassens andra Hälsosamtal.

Trevlig helg!

V.46
måndag:
tisdag: Värmlands museum
onsdag: idrott (Hanna) ombyte + handduk.
torsdag: Idrott (Ulf) ombyte + handduk, slöjd. Läxor lämnas in och nya delas ut.
fredag: röris. Hälsosamtal