Nu var äntligen dagen innan lovet gjord, nu går eleverna på ett välbehövt höstlov. 🙂 Vi avslutade veckan på bästa sätt. Efter diktamen fick de måla och se på film. Vi läste även   klassen spännande berättelser. 👻 Några har vi kvar att läsa efter lovet.

Förra veckan avslutades intensiv veckorna med Lexplore och den här veckan har det gjorts en koll. Det är så roligt att se att alla har gått framåt i sin läsning, så roligt. Viktigt nu är att vi fortsätter läsa både i skolan och hemma. För att hålla igång läsningen under lovet har jag skickat med ett läsbingo. 📖 Skicka med det tillbaka efter lovet. 🙂

Den här veckan har fokus varit att skriva klart våra berättelser, jobba matematik samt göra färdigt en del av bedömningsstödet i svenska som innehåller berättelseskrivning samt att läsa en text och svara på frågor. Efter lovet blir det fokus på faktatexter.

Klassen har även jobbat på med kartor i so:n.

Under vecka 45 kommer hela skolan ha en läsvecka. Vi kommer fokusera extra mycket på läsning under de här dagarna. Vi kommer bla läsa i böcker, serie-, och dagstidningar. Om ert barn vill ta med sig en egen bok till skolan så får han/hon gärna göra det om det är okej för er.

Det vore roligt om eleverna tog med sig en av sina favoritböcker till skolan under veckan. Då vi ska träffa en av förskoleklasserna. Jag tänke att klassen ska få berätta om sin bok för de yngre eleverna samt läsa lite för dem.🙂 Önskvärt är om de kan få ha kvar boken under veckan.

Fredagen den 12/11 får eleverna,om de vill, ta med sig ett gosedjur och en kudde. Vi ska ha några längre läspass under dagen. Dagen kommer börja med att alla elever på skolan kommer bjudas på läsfrukost i sitt klassrum.

Då vi kommer läsa extra mycket i skolan så är det ingen läxa under v. 45. Nya läxor ges ut i slutet av 45 och lämnas in torsdag v. 46. En del av eleverna har redan tagit hem läxboken, men läxan är alltså till v. 46.

Onsdagen den 10/11 ska vi träffa Naturskolan och Linda! Linda kommer ha en teknikdag tillsammans med oss. Vi kommer repetera de enkla maskinerna. Det kommer bli så roligt att få träffa Linda igen! Vi kommer ha med oss lunch ut. Eleverna tar med sig bestick och en tom matlåda + något att dricka. Barnen får om de vill ha med sig en liten matsäck. 🙂 Kläder efter väder, då vi kommer vara ute hela dagen.

Jag önskar er alla en trevlig helg och ett fint höst/läslov! Trevlig halloween!

V.44 – höst/läslov

V.45 – läsveck
måndag:  ta med en av dina favoritböcker + om du vill en egen bok att läsa ur under veckan
tisdag: musik
onsdag: Naturskolan. Kläder efter väder. Bestick + matlåda + något att dricka
torsdag: Idrott (Ulf) ombyte + handduk, slöjd.
fredag: läsfrukost i klassrummet. Man får ta med ett gosedjur och ev en kudde.