Veckobrev v.2

Då var vi igång igen med en ny termin, sista terminen innan eleverna tar nästa steg upp till mellanstadiet. Hur fort har inte den här tiden gått?

Det är så roligt att få träffa era fina barn igen. Vi har haft en bra start på terminen.

I matten har vi börjat jobba med addition och subtraktion igen. Vi pratar om olika mattestrategier, som ni redan vet så jobbar vi mycket med att räkna till ett helt tiotal för att sedan lägga till eller dra av återstående ental som finns kvar i uppgiften. Vi har också tränat på att man kan dra av tiotal och sedan ental tex 48-24= , då kan man tänka 48-20=28 och sen 28-4=24. Vi har tränat på detta genom att använda oss av 100-talsplattan så att eleverna ser hur de kan tänka.

I svenskan har vi börjat jobba med lästrategier. Vi har pratat om inre bilder när vi läser.

Jag kommer skicka hem en liten skrivuppgift (den ska inte ta lång tid att göra). Första uppgiften kommer på måndag och uppgiften lämnas in på torsdag samma vecka. Tanken är att de ska få ut uppgiften på fredagar framöver. Jag kommer ha denna typ av uppgift under en period för att sedan köra en ny lite längre fram. Klassen kommer även få mattläxa samt den vanliga läsläxan. Den här veckan vill jag att barnen går ut på skolplus.se, logga in. Välj sedan matematik uppe till vänster och sen skrollar ni ner till multiplikation och division och väljer “gånger-race”. Syftet med läxan är att jag vill att eleverna ska fortsätta träna på tabellerna då många inte har befäst tabellerna. Det finns fortfarande en osäkerhet. Det finns andra bra spel och övningar på skolplus för att träna tabellerna samt mycket annat matnyttigt. Utforska gärna skolplus tillsammans med ert barn samt även bingel.

I so:n kommer vi jobba med förr i tiden, närmare bestämt för ca 100 år sedan. Vi kommer bla jämföra skolan då och nu.

Veckans ord:

Jag smsade hem elevernas inloggningar till bingel.se och till skolplus.se. På bingel kan barnen gå in och träna på något som heter NP matte. Där kan de träna på olika uppgifter som kan dyka upp på de nationella proven. Vi kommer jobba med det i skolan men vill man så får man ju även gå in hemma. 🙂

Trevlig helg!

V.3
måndag:
tisdag: musik
onsdag: idrott (Hanna) ombyte + handduk.
torsdag: Idrott (Ulf) ombyte + handduk, slöjd. Läxor lämnas in och nya delas ut. Läsläxan “Den nergrävda dörren”. Lämna in skrivuppgiften. Träna på multiplikationstabellen på skolplus.se Diktamen av veckans ord.                    fredag: röris